bel gratis
0800 555 888 0
bel me terug

Geschiedenis

KTBA is als eenmanszaak opgericht in 1996 door Jurgen de Jong, een jonge HBO-er die net was afgestudeerd in kwaliteitsmanagement. Zijn eindscriptie bestond uit het opzetten en implementeren van een HACCP-systeem bij een industriële bakkerij in Waalwijk. Na dit project mocht Jurgen bij deze bakkerij blijven als freelance kwaliteitsmanager. Al snel volgden meer bakkerijen en na een periode van 3 jaar werd de eerste medewerker ingehuurd en begon de lange periode van succes voor KTBA, waarbij klanten werden gevonden door heel Nederland.

In een periode van 4 jaar werden uiteindelijk 5 medewerkers aangenomen die fulltime werden ingezet als kwaliteitsmanagers bij opdrachtgevers. KTBA bleek een sterk specialisme te hebben ontwikkeld voor de brood- en banketsector.

Na het plotselinge overlijden van Jurgen de Jong eind 2003 werd KTBA in 2004 overgenomen door Ron Besseling, een bedrijfseconoom met een marketingachtergrond. Met respect voor KTBA’s kernwaarden en  werkmethodes werd grondig geïnvesteerd in de groei en kwaliteit van het bedrijf. KTBA verbeterde haar dienstverlening en positie in de markt.

Anno 2012 is het bedrijf actief in heel Nederland en België en werken er bijna 50 medewerkers aan het succes van het bedrijf. KTBA mag zich als grootste dienstverlener in zijn soort tegenwoordig marktleider noemen en is inmiddels ook zeer sterk vertegenwoordigd in alle andere sectoren van de voedingsmiddelenindustrie.

Met de komst van FoodCampus is sprake van een interessant trainingsaanbod en met de uitbreiding van de afdeling QA Support biedt KTBA zowel high-end consultancy op gebied van warenwetgeving en voedingsmiddelentechnologie, als praktische ondersteuning bij ad-hoc kwaliteitszaken.

Inmiddels is de dagelijkse leiding over KTBA Nederland en België in vertrouwde handen van directeur Jeroen Sleenhoff. De ambitieuze sfeer, het enthousiasme en de deskundigheid van de medewerkers van KTBA creëren een solide basis voor een glanzende toekomst.

Lees ook het bedrijfsprofiel.